“Peix sense preu”, Slow Fish

“Peix sense preu”, Slow Fish

Ja fa alguns anys que el convivium del Garraf i Penedès ha estat força actiu tractant temes relacionats amb la diferent problemàtica del nostre mar i oceans. En aquest sentit una de les principals actuacions va ser la creació del concepte “Peix sense preu”, amb l’objectiu d’incentivar el consum de peixos que sovint es retornen al mar, per culpa de captures accidentals o bé una poca valoració econòmica en les llotjes.

Coincidint amb la campanya de la organització Oceana que ha reunit vint dels millors xefs del mòn, que s’han compromés i sensibilitzat en contra de la sobrepesca als oceans i tot just quan se celebra Slow Fish, el saló de la pesca sostenible que organitza Slow Food a Gènova, Slow Food del Garraf i Penedès volem continuar aportant el nostre gra de sorra en aquesta lluita, implicant cuiners de casa nostra per tal que ens ensenyin a cuinar peixos “Sense preu”. Per aquest motiu anirem penjant al nostre web i a les diferents xarxes socials receptes d’aquests peixos. Els més populars com sardines, verats, bonítols, maires, però també d’altres més coneguts com penegals, moixines, pops blancs, pagells, etc.

  • Cuinant aquests peixos, millorarà la vostra salut. Són peixos de cicle curt i no acumulen contaminants tòxics persistens, com la tonyina, el salmó, el peix espassa, etc.
  • Cuinant aquests peixos ajudeu a conservar la biodiversitat, ja que traieu presiò comercial a d’altres que lògicament estan en risc d’extinció.
  • Cuinant aquests peixos milloreu la vostra economia, ja que són molt més econòmics.
  • Cuinant aquests peixos adquiriu cultura gastronòmica i general, ja que us familiaritzeu amb noms ancestrals i curiosos, i el vostre paladar s’acostuma a sabors més autèntics, diferents i pronunciats.
  • Cuinant aquests peixos contribuiu a reduir l’emisió de gassos que afecten a la capa d’ozò de l’atmòsfera.

Perdeu la por a allò desconegut. Deixeu-vos aconsellar per les peixareres i peixeters. I deixeu que ells us netejin i deixin apunt per cuinar, són ràpids i eficients.

Gaudiu de la biodiversitat marina. Bon profit!