Mercat de la Terra Slow Food

Mercat de la Terra Slow Food SItges

Què és un Mercat de la Terra?

Un Mercat de la Terra Slow Food és aquell constituït per productors a partir de la filosofia Slow Food i el gestiona gent local. Aquests mercats són importants llocs de trobada social, on els roductores ofereixen aliments sans i de qualitat directament als consumidors, a preus justos i amb la garantia d’haver produït de forma local, artesanal, tradicional i sostenible. A més es concedeix una importància particular a la salvaguarda de la cultura gastronòmica ia la biodiversitat local.

La propera cita serà aquest dissabte dissabte 2 de desembre de 2017
de 10 a 14,00 hores,
a la plaça de Catalunya, a Sitges

Podem resumir el Mercat de la Terra Slow Food com:

  • Una xarxa mundial dels mercats d’agricultors, respectant la filosofia Slow Food.
  • Mercats comunitaris que enforteixen les xarxes d’alimentació local.
  • Qualitat dels aliments que pot confiar, va comprar directament dels productors.
  • Preus justos per als consumidors i productors que fomenten les economies locals.
  • L’accés a un aliment bo, net i just des de l’àrea local per reduir les milles d’aliments i escurçar la cadena alimentària.
  • Els consumidors es tornen coproductors, aprenent dels productors i les activitats educatives.

Mercat de la Terra Slow Food SItges

El Mercat de la Terra

Els Mercats de la Terra tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, seguint un protocol de producció que respon als conceptes de BO, NET I JUST, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

Aquesta proposta tracta d’escurçar distancies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors en quant entenem millor què significa viure de la pagesia o de la transformació de productes agropecuaris per una banda i per l’altra motivem la gent productora a fer-lo millor en la recerca de tècniques que preservin el gust, la diversitat alimentària i l’ambient. El contacte directe entre consumidor i productor és la manera més eficaç per arribar a la coproducció i els mercats pagesos són la forma més adient i agradable per a reforçar-la.

Mercat de la Terra Slow Food SItges

Mercat de la Terra Sitges

Quan?
Dissabte 2 de desembre

A quina hora?
De 10 a 14 hores

On?
Plaça de Catalunya, Sitges