El Mercat de la Terra de Sitges estrena nova ubicació a plaça de Catalunya

El Mercat de la Terra de Sitges estrena nova ubicació a plaça de Catalunya

El Mercat de la Terra de Sitges canvia d’ubicació i ho celebra amb jocs i música en directe per a petits i grans, fideuà amb sèpia i cananes, i el sorteig d’una panera, entre altres propostes.

El dissabte 25 de novembre se celebrarà, de forma excepcional, una nova edició del Mercat de la Terra de Sitges que organitza Slow Food del Garraf i Penedès. El Mercat s’ubicarà a la plaça Catalunya. Recordem que el passat dia 4 va celebrar la seva última edició a la plaça de l’Ajuntament i que la plaça Catalunya serà el seu nou emplaçament.
El Mercat de la Terra de Sitges vol, amb aquesta edició especial, donar suport als actes que s’organitzen en el marc de l’esdeveniment enogastronòmic La Llotja. Denominació d’Origen Terra i Mar.

A quant va la mel?, jocs i música en directe

Aquest dissabte  Slow Food del Garraf i Penedès celebrarà una sèrie d’activitats amb l’objectiu de promoure els productes autòctons i la cultura culinària del Garraf i del Penedès.
Un dels actes centrals de la jornada serà l’actuació, a les 12:00 h, del grup La tresca i la verdesca que representarà  A quant va la mel?, un espectacle de jocs i música en directe que farà gaudir petits i grans.

MErcat de la terra sitges a quant va la mel

Fideuà amb sèpia i cananes

Una novetat serà que es farà una fideuà amb sèpia i cananes per a 40 persones, a preus populars. La canana és un cefalòpode autòcton, molt semblant al calamar, i ara és la seva temporada. L’objectiu és fer cada dissabte un plat amb productes de proximitat i a preus populars.

Sorteig d’una panera

Per celebrar el canvi d’ubicació, el Mercat de la Terra de Sitges farà el sorteig d’una panera valorada en 40 € per a tots aquells que vinguin a comprar al Mercat el dissabte, i també el dissabte 2 de Desembre. Aprofitant que s’acosta el Nadal, s’han creat cinc tipus diferents de paneres de proximitat, per tots els gustos i butxaques, a les diferents parades del Mercat. Paneres de productes de primera qualitat, de proximitat, artesanal i de temporada. Paneres que reflecteixen l’esperit de Slow Food, que aposta per un comerç bo, net i just.

Mercat de la Terra Slow Food a Sitges, Mercat de la Terra Slow Food Sitges, Mercat de la Terra Slow Food, Mercat de la Terra, Slow Food Sitges, Slow Food Garraf Penedes, Mercat de la Terra Slow Food juliol, Mercat de la Terra Slow Food juliol 2016, Mercat de la Terra Slow Food estiu

Slow Food i el Mercat de la Terra de Sitges

Slow Food és una associació eco gastronòmica sense ànim de lucre finançada pels seus membres.
Es va fundar en 1989 per contrarestar la fast food i la fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la falta d’interès general per la nutrició, pels orígens, els sabors i les conseqüències de les nostres eleccions alimentàries.
Avui, amb més de 100.000 membres a tot el món, fomenten una nova lògica de producció alimentària, desenvolupen programes d’educació alimentària i actuen a favor de la biodiversitat.

Mercat de la Terra Slow Food

Un Mercat de la Terra Slow Food és aquell constituït per productors a partir de la filosofia Slow Food i el gestiona gent local. Aquests mercats són importants llocs de trobada social, on els productors ofereixen aliments sans i de qualitat directament als consumidors, a preus justos i amb la garantia d’haver produït de forma local, artesanal, tradicional i sostenible. A més es concedeix una importància particular a la salvaguarda de la cultura gastronòmica i la biodiversitat local.

Els Mercats de la Terra tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, seguint un protocol de producció que respon als conceptes de BO, NET I JUST, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

Aquesta proposta tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors en quant entenem millor què significa viure de la pagesia o de la transformació de productes agropecuaris per una banda i per l’altra motivem la gent productora a fer-lo millor en la recerca de tècniques que preservin el gust, la diversitat alimentària i l’ambient. El contacte directe entre consumidor i productor és la manera més eficaç per arribar a la coproducció i els mercats pagesos són la forma més adient i agradable per a reforçar-la.