Les verdures de primavera protagonitzaran el Mercat de la Terra Slow Food de març

Les verdures de primavera protagonitzaran el Mercat de la Terra Slow Food de març

El proper dissabte 2 d’abril  se celebrarà el primer Mercat de la Terra de març de Sitges en plena primavera. Així doncs, qui s’acosti podrà gaudir de productes en plena temporada com calçots, carxofes, faves, alls tendres, pèsols, tirabecs, etc.
Com sempre, el Mercat tindrà lloc de 10 a 15 hores a la plaça de l’Ajuntament.

Igualment no faltaran els formatges, embotits, cervessa artesana de la Sitgetana, confitures, mel, xocolata, crispetes eco de Pip Pop i fins i tot food trucks amb café de comerç just.

Els productors del Mercat de la Terra de Sitges comparteixen els seus coneixements sobre cultura gastronòmica per tal de transmetre els tres eixos de Slow Food: un producte de la terra  bo, net i just. Bo vol dir cultivar les varietats autòctones i els processos d’elaboració tradicionals per mantenir la qualitat i els sabors d’abans. Net vol dir fet amb tot el respecte pel medi ambient i pel producte durant el procès d’elaboració. Just vol dir amb els preus correctes per  mantenir la pagesia i els oficis que custodien uns coneixements vinculats a la cultura del territori.

El projecte organitzat per Slow Food del Garraf i Penedès compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges.