Cireres: les deu avantatges més positives de l’anomenat ‘or vermell’

Cireres: les deu avantatges més positives de l’anomenat ‘or vermell’

Ara que és temps de cireres i podreu aprofitar el proper Mercat de la Terra per ral de comprar-ne us en parlem de els seus avantatges. L’ ‘or vermell’, com es coneix a la cirera, és una de les fruites més exquisides i amb millors beneficis per al cos. Espanya està entre els deu majors productors de cireres del món, ja que creixen fonamentalment a Catalunya, Aragó i la Vall del Jerte (Càceres). El seu color oscil·la entre el vermell brillant al carmí fosc gairebé negre, el que fa que la cirera sigui un dels majors menjars en època primaveral.

Depenent del clima de la zona, la floració del cirerer sol durar entre deu i quinze dies i, després de la seva recol·lecció i posada en venda, és aconsellable fer saber al consumidor quins són les principals virtuts per a la salut a l’hora de consumir aquesta deliciosa fruita.

 

Les deu avantatges més positives de menjar cireras

1.- Redueix el risc d’accidents cardiovasculars o cerebrovasculars

En tenir una alta concentració de potassi facilita la regulació del ritme cardíac i la pressió arterial alhora que disminueix el risc d’hipertensió. La seva elevada composició en antocianines (antioxidant) regula els gens que participen en el metabolisme del greix i la glucosa, de manera que es calma el risc de malalties del cor.

2.- Baixa i regula el colesterol

El seu alt contingut en fibra afavoreix l’absorció i eliminació del colesterol i els residus; redueix l’oxidació dels greixos; disminueix el calibre de les artèries i augmenta l’activitat antioxidant.

les deu avantatges més positives de menjar cireres

3.- Millora la qualitat de la memòria

Els antioxidants tornen a tenir una influència positiva ja que ajuden a protegir al cervell dels radicals lliures, unes molècules que alteren el bon funcionament del cervell. Els antioxidants actuen com una mena de protectors en els trastorns cognitius que comporta l’edat com l’Alzheimer i el Parkinson ajudant a millorar la memòria i la cognició.

4.- Combat l’insomni i eleva l’ànim

Gràcies a la presència de melatonina, serotonina i triptòfan, aquesta fruita regula els cicles de son, combat l’insomni i afavoreix i potencia l’estat d’ànim positiu

5.- Tonificant, remineralitzant i desintoxicant

En tenir una gran concentració en minerals com magnesi, ferro, potassi, zinc i calci, la cirera conté les propietats idònies per lluir un cos tonificat, mineralitzat i sa en eliminar les toxines més nocives per al organisme.

6.- Mitiguen la cel·lulitis

A causa del seu alt contingut en vitamines A i C, així com en flavonoides, la cirera és un gran antioxidant que prevé l’acumulació de greixos, la pell de taronja i la cel·lulitis.

les deu avantatges més positives de menjar cireres

7.- Alleugen l’artritis

El seu consum moderat té com a benefici restringir l’òxid nítric que està vinculat a l’osteoartritis i l’artritis reumatoide.

8.- Enforteixen el sistema inmonològic

Tenir unes defenses fortes és fonamental per suportar el ritme de vida diari que està carregat amb estrès, ansietat i dosis d’insomni. Els components químics de la cirera ajuden a estar més forts i sans.

9.- Beneficis de la cua de cirera

Els peduncles de cireres de cultiu biològic i sense pesticides tenen un potencial sorprenent ja que si es bullen són diürètics, prevenen infeccions urinàries, disminueixen la hipertensió arterial i fins i tot ajuda en la síndrome premesntrual.

10.- Utilitat dels ossos

Quan es mengin les cireres, es netegen i s’assequen els ossos i, un cop acumulada una bona quantitat s’emboliquen en teles de cotó gruixut, s’escalfen al microones i la calor s’aplica a la part adolorida del cos. És ideal per la torticolis.

les deu avantatges més positives de menjar cireres

Ara que ja coneixes les deu avantatges de més positives de menjar cireres, a gaudir d’aquesta deliciosa fruita de temporada! I si vols, podràs comprar-les en el nostre proper Mercat de la Terra