Catalunya al Salone del Gusto i Terra Madre

Catalunya al Salone del Gusto i Terra Madre

Una festa de la biodiversitat i la gastronomia sostenible

Aquests dies s’està celebrant a Torí Terra Madre i el Salone del Gusto. Els dos esdeveniments més importants que organitza Slow Food Internacional. El congrés i la fira d’aliments sostenibles, bons nets i justos. El punt de partida d’on emanen els ideals d’aquesta associació, que hores d’ara han esdevingut conceptes escampats a tot el món.

Tant Terra Madre com el Salone són l’aparador de tots els productes que defensa de la extinció i el punt de trobada d’aquells productors de tot el món que produeixen aliments de forma sostenible i que defensen les tradicions alimentàries de totes les cultures.

Hem estat presents per uns dies, tot i que encara queden moltes activitats per fer. Una de les coses que ens ha agradat més ha estat la massiva resposta  de socis i simpatitzants davant la crida de Slow Food per tal d’embarcar productes en risc d’extinció en l’Arca de Slow Food. Una espectacular exposició de productes singulars i en risc d’extinció de tots els racons de mòn. De Catalunya en formen part productes que ja són a l’Arca, com la Malvasia de Sitges, els brotons del Garraf, la mongeta del ganxet i d’altres que aspiren a entrar com guixes del Garraf, el vi bullit, la garrofa o la varietat Mataró de raïm, provinent del Maresme.